Scoil: Caiseal (uimhir rolla 13055)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall
G.P. Pléimeann

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    An lá thar na bharach tháinic sé go dtí an áit seo arís agus chonnaic sé fuil ar an cloche. Annsin smaointigh sé gur marbh siad an bhean seo nuair a bhí ag iarraidh faghail abhaile.
  2. Déir na daoine go bhfuil na sideógaí ins na sléibhte eadar an Phost agus Druim.
    Bhí fear ag gabhail ó Dhruim chun an Puirt oiche amhain. Chuaidh sé trasna an t-sleibhte. Nuair a bhí sé leath-bhealach eadar an dá áit chualaidh sé ceol ag teacht as an talamh.Seas sé ansin, agus ní raibh sé i n-innimh lamh nó cos a bhogadh. I ndiaidh tamaill sead an ceol, agus thoisigh sgratha agus clocha a teacht air. Annsin thoisigh an fear a reathaidh go d'tainig sí fhad le teach ar thaobh an chnuic. D'innis sé an geal do fhearr an toighe gur minie a bhealaidh sé féin