School: Tráigh Phraisce (C.) (roll number 5566)

Trafrask, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Chonghaile

1. (continued from previous page)
    núair a batadh í ac bí an fuirm saoraighthe. Do cúaidh an daoine go leir síos cuaca agus do tógadar an cotún agus do leatadar amach é i bpáirc an Cotún cun é do trimiú agus do roinnt idir na daoine. Se sin an fáth go dtughadh Páirc an Cotún ar an bpáirc sin.
  2. Páirc na gCloc sé an fáth ar a dtugtar an ainm sin air ná mar tá alán cloca agus clocánaca ann. Páircín Máire Ní Shéaghdha, tugtar an ainm sin air mar ba le Máire Ni Shéaghdha é agus tá ríghin an tig in a raibh sí i gcúinne na páirce in a raibh sí fós. Páirc na Seanatig, sé an fáth ar a dtugtar an ainm sin air ná mar tá alán seana tig ann. Corcáin, sé an fáth ar a dtugtar an ainm sin air ná tá corcán mór air. Innse, sé an fáth ar a dtugtar an ainm sin air ná tá sruthán mór ag gabháil le na hais. Gurtín an tSagairt, sé an fáth ar a dtugtar sin air ná nuair a bhí na péin dlighthe ar bun in Éirinn bhí sagart ag gabháil tríd cun dul go áit éigin cun Aifreann do rádh bhí sé ag gabháil tríd an páirc sin agus do marbhúigheadh san páirc sin é. Maca, tugtar an ainm
    Áine T. Ní Shúilleabháin