School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    an bhfear agus dubhairt "sín amach do chuid airgid annso chugham nó beidh t-anam agam" Ins an am ceádna d'oscail an bhean an dorus agus chuaidh sí amach ag glaodhach ar na comarsain agus cuir sí an glas ar an dorus in a diadh. Nuair a thánadar thar nais bhí an seanduine marbh agus scían sáidhte in a clíathán. Do cheangaladr an beitheamnach ar thaobh an tíghe agus ritheadar ag iarraidh na gárrdaí. Do thóg na gárdaí an beitheamhnach leó go dtí príosún Corcuige agus do daoradh chun na crocha é.
    Diar an sean bhean ortha gan é crochta go dtabarfaidís tar nais é idtreó go bfeicfeadh sé an áit 'nar dhein sé an choir. Do socaruidear an gollan atá anois 'na seasamh i Liatrom agus
    Siobhán Ní Úrdail
    Tooreennagrena, Co. Cork