School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    an fear céadna ag mharcuidheacht ar chapall bhán. Chuaidh sí inaonacht leis arís agus nuair a bhíodar ingar do'n lios dúbhairt an fear leí dá mbeadh siad ag tabhairt aon rud di gan é thógaint agus do thóg sí a chómhairle. Nuair a chuaidh siad isteach arís bhí an fear céadhna in a suidhe in aice na teine agus an leanbh sa chlíabhán ag screadaig. Taréis tamaill tháinig bean gránna iteach san t-seómra ag bhí sí ag tabhairt airgid agus bídh don cailín, acht do chuimhnig an chailin ar chómhairle an fhir agus do dhúltig sí í. Annsan do thóg an fear an chailín abhaile arís agus fíafruigh sé dhi an raibh aithne aice ar an bhfear inaice na teine agus dúbhairt sí nách raibh. Dúbhairt an fear annsan gurb é a h-athair agus gurb é féin a dritháir.
    Cáit Ní Mhathghamhna
    Coolieragh, Co. Cork