School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    ag dul go Binn Buidhe. Fuair sé an gabha dubh roimhe agus é ag deánamh táirníghe seaca. An cuimhneach leat leithéid na h-oidhche aréir a deir an buachaill Inis dhom a deir an Búachaill aríst cé n aois thú. Innseóchadh a deir an gabha. Is cuimhneach liom a deir an gabha nuair a bhí an inneoín sin nuadh. agus féach anois ní'l tiughas trí pighbne innte. Chuaidh an Buachaill thar nais go dtí an tiolar aríst. Bhfuail aon agat anois a deir an t-iolar. Muise ní'l a deir an Búachaill. Tá a fhios agam cé aige a bhfuair a fhios a deir an t-iolar, ag an táilliúr atá i gCnoc Mhaol Dris. Dimthigh sé leis go dtí an Chnoc agus fuair sé an táilliúr istigh roimhe agus é cromtha craiplidhe. An cuimneach leath leithidh na h-oidhche aréír a deir an Búachaill? Ní cuimhneach a déir an t--Áilliúr. Tháínig an Bhuachaill thar nais go dtí
    Pádhraig Ó Cúaláin