Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Mí na Márta Aimsir síolruighthe an chúachma. Síos ar íochtar láin níos doimhne sa gcladach ná áit na bhfaochan. Ní mórán úsáide a dhéantar don chúachma sa taobh tíre seo.
  2. Is breac é an Freangach nach ndéanann muintir na tíre seo aon úsáid dhó. Acht amhain ta craiceann garbh ar leath-taobh dhá dhriobal, agus nuair a bheitear ar déantar an úsáid dhó le h-aghaidh shiúsadh rudaí. Tá gob fada caol ar, agus ta a bhéal istigh faoi'm ngob seo. Tá craiceann chomh garbh ar, is go mbainfheadh sé an craiceann de do láimh dha gcuimleóchadh se dhíot. Ní bheirtear ar aon
    Pádhraic Ó Coisdealbha