School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. Is breac í an mhaighdean mhara nach bhfuil aon tóir ag íascaire ná ag aon duine ortha. Is ímgantach an breach í. Níl cur síos ortha le aistíghil is le droch - mhúnadh.
    Deirtear san a bhí go raibh an draoidheachr ag na maighdheanacha mara. Deirtear gur leath breac agus leath duine atá inntí. Is iomdha sgéal bréagh atá cúmta faoí na maighdeanacha mara. Tá sé ráidhte dhá bhfeicfeá maighdean mara go mbaidhfidhe thú ar an ádhbhar sin níor maith le duine ar bith ce ann aca a fheicéal. Tá sé ráidhte nach bhfuil síad chómh Fáirsing anois
    Colm Ó Flaithbheartaigh