School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

1. (continued from previous page)
    raibh caislean lán d'ór in aice na h-áite. Annsin sgread sé amach "Ó féach an caislean óir trí theine". D'fhéach an cailín san treo sin agus ní túisge a súilí bainnte de'n leipreachán ná as go bráth leis agus ní fhaca sí ó shoin é.
  2. Bhí fear ag réidhteach chun péire bróg a dheisiú oidhche amháin. Roimh dul a chodhladh dó d'fhág sé an leathar agus na bróga réidh le bonn a chur futha ar maidin. Nuair a d'éirigh sé ar maidin, ámh, bhí na bróga deisighthe agus punt istigh i ngach bróg díobh. B'é an leipreachán a rinne an deagh gníomh.
    Máire Ní Fhíle
    Cloonmore, Co. Galway