School: An Bán Mór (roll number 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    Tá mé go maith a deir sé. Faoi ceann scaraim beag eile tóg sé braon eile d’en ann bra dom Éireannac agus spunóg eile arís. “Cén chaoi bfuil tú anois” a deir sé leis an Éireannac. Tá mé ceart go leor anois a deir an t-Éireannac, tá fios agam ar chuile sort. Ar ball tóg sé braon eile den agus túg sé spunóg eile do don Éireannac, “Cén chaoi bfuil tú anois” arsa an fear leis an t-Éireannach. Tá fhios agam ar chuile sort. Seo anois rinne d’en feol duit. “Cén chaoi a bhfuil tú anois a deir sé. "Níl móran feasa ar bith anois agam" adeir sé. Thug sé rúaine eile dó agus ní raibh fhios aige tada annsin.
    "Ce'n caoi bhfuil tú anois" adeir fear an tighe (an sean-fhear). "Tá mé mar bhíos nuair a thainiceas". "Teighir abhaile anois" adeir an sean-fhear. "Dá mbeadh fhios ag na loclann go bhfuil tú annseo marbhochadh siad thú."
    Tháinig sé abhaile. Bhí chuile duine ag cruinniú thart air. Shíl siad go raibh fhios aige. Dubhairt sé leo "marac an feol ba mhor
    AT0726: The Oldest on the Farm
    AT2412E: (Danish Heather Beer.)