Scoil: An Bán Mór (uimhir rolla 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Seo cuidh de na rudaí go bhfuil meas ortha. Nuair a teigheann na daoine go tobar beannuighthe gheibheann siad uisge as an tobar agus bhíonn an meas air.
    Gheibheann siad uisge coisrighthe ins an seipeal. Cuireann siad pictúir do naomh Sheosamh ar bhárr an drisiura nuair atá galar ag dul thart agus muna gheibheann aon duine san teach sin an galar bheadh an meas ar an bpictúir sin.
    Nuair atá naoscoidh ar duine measgann é le píosa óir no le rud ar bhith go bhfuil ór ann agus ma imthigheann an naoscoidh bhíonn an meas ar an píosa óir sin.
    Da mbeadh an borra pheiste ar dhuine geibheann siad póg ón seachtmad
    Seán dé Búrca