Scoil: An Bán Mór (uimhir rolla 9069)

An Bán Mór, Co. na Gaillimhe
Liam Ó Mainnín

1. Sean Scéal
    Bí fear an fadó agus bhí sé ag fiadhach sa fásac. Sé an t-ainm a bhí air Oisin bí beirt nó triur ag fiadhach leis bhí trí madra acú agus bhí siad ag dul thar cnoic agus táinich siad go doc mhór agus bhí siad ag siubhal thar ar an gcloc agus tuic beirt acú isteach san bpoll a bhí faoi an gcloc.
    D'fhan na madrí taobh amuig toinic trí sídheoga amach as an bpoll agus thosaigh siad ag troid leis an mhadra.
    Táinig Oisin cuig an bpoll agus marbhuig sé beirt de na sidéoga dúbairt an sideog le Oisin go ligfead sí an beirt fhear slán lig sí amach an beirt fhear agus bhí siad slán.
    Seán dé Búrca
    An Sliabh Fionn, Co. na Gaillimhe