School: An Bán Mór (roll number 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. “Sgéal”
    “Sídeógha Oidhee Shamhna”
    bhí fear an fadó chuaidh sé amach Oidhche Shamhna céard a casadh leis ach “ Séan an Lampa “ d’fiarruidh sé do Séan “ cén a raibh sé Mise Séan an Lampa adeir Séan. Cé a chuir amach annseo thú adeir an fear, sin mo gratha chuile “ Oidhche Shamhna ” abair Séan. Ag chuir fáitcíos ormsa abair Séan. Ní headh abair Séan achc le daoine a chuir a mhúdha.
    D’ionnsuigh Séan thart, chuaidh an lampa as agus nuair a chuaidh ní raibh fhios ag an fear cá raibh sé. Nuair a shil sé dul abhaile chehn áit a racadh sé ach amúda. D’imchig sé annsin agus connaic sé solas i dceach.
    Chuaidh sé sceach ann cé bhí scigh sé “ Séan an Lampa” bhfuil aimhreas ort adeir “ Séan “ cérd a chas annseo thú, cas mo grátha adeir Séan. Cá bhfuil an lampa a bhí agat chén grátha atá agat dó adeir Séan, go dciubhrad sé abhaíle mé adeir an fear. Thug Séan dhó an lampa agus bhí sé lasta nuair a chuaidh sé amach ní raíbh sé achar nuair a chuaidh an
    Peig Ní Gabhann
    Mhaoilsheachlann Ó Glíonain