School: Sailearna (Buachaillí)

Selerna School, Co. Galway
Teachers:
M. Ó Catháin Bean Uí Chatháin T. Ó Séaghdha

chailín a b'fhearr ná í ná ba mó meas.
    Tháinig Dia Domhnaigh agus d'imthigh cuile dhuine a bhí sa teach ag an Aifreann ach d'fhan sise istigh ag réidhteach. Tháinig an spideóg annsin agus thug sí each chaol di nach bhfaca gaoth ná grian le seacht mbliadhna. Chuir sí culaith ar dhath an óir uirthi agus dubhairt sí nuair a chraithfidhe an t-uisge coisricthe uirthi a dhul ar a h-each-chaol agus a bheith amuigh go beó agus ní fhaca tú aon bhreathnú ariamh mar do bhí ag mac [ag mac?] an duine uasail uirthi. D'imthigh léithi abhaile ar a h-each-chaol agus bhain sí di an chulaith óir. Nuair a tháinig abhaile bhíodar ag cur caoi ar an mbean bhreag a bhí ag an Aifreann. D'imthigh siad ag an Aifreann an darna Domhnach. Tháinig an spideóg arís agus each-chaol eile aici nach bhfaca gaoth ná grian le seacht ,bliadhna. Cuir sí culaith ar dath an airgid uirthi agus chuaidh sí ag an Aifreann agus dubhairt sí léithi nuair a chraithfidhe an t-uisge coisricthe uirthi a bheith amuigh go beó mar go raibh mac an ríogh i ngrádh léithí. Chuaidh sí abhaile agus nuair a tháinig siad abhaile ón Aifreann bíodar ag
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Colm Ó Dioláin