Scoil: Eaglais

Burren, Co. Mayo
S. Ó Mongaigh

Ar an leathanach seo

1. Fear ann fadó. Lá amháin [?] sé amach ag baint coirce. Bhí sé amuigh go raibh na réalta san spéir agus é ag baint ar a{?]cheall. Nuair a d'éirigh sé le faobhar a cur ar an speal. Chonnaic sé go leaor firíní agus agus [?] ag gach duine acu agus fuair a chonnaic an fear na firíní beaga cheap sé gurbh iad na sidheóga a bhéadh ann. Chuimhnigh sé nach raibh sé ceart bheith [?]muigh ag obair ró-mhiall san oidhche. Chuir sé a chóta air agus chuaidh sé abhaile. Nuair a tháinic sé go dtí an pháirc an maidin in a dhiaid sin, bhí an coirce mar a d'fhágh sé é.
    P. Ó Máille
    Seán O Máille