School: An Doirín (roll number 11549)

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

1. (continued from previous page)
    Mac Math Ghamhna. Tharla gur briseadh long ar Oileán Cliara agus tháinic an caiptín idtír. Sa deire phos sé Gráinne. Aodh de Lása a b'ainm dó. Bhí faoi na Math Gamhain díoghaltas a bhaint amach lá tháinic loingeas Gráinne amach go dtí an Corran ag fiadhach. Níor tháinic Grainne mar bhí sí ag iomcur cloinne. Casadh fear leo a dubhairt go bhfacha sé fiadh i bhfastódh in áith airighthe agus threóruigh sé ann iad. Bhí na Mac Mathgamhna i bfolach rompa agus marbuigheadh Aodh de Lása. Annsin cuir Gráinne an cuimneachán sin suas do. Fuair sí díoghaltas mar dunmarbhuigh sí na Math Gamhain bhí ag tabairt turais go h-oileán naomhta idir Gaillimh agus Muigheó
    An méid sin thuas bhí sé bailighthe agam péin o mhuintir na h-áite. Roinnt mhaith do a bhailig Mícheal O Cafferky O.S. Bealfarsaid. Níl fhios agam i gceart cá bhfuair sé é.
    Seán MacCárthaig O.S.
    Doirín