School: An Doirín (roll number 11549)

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

1. (continued from previous page)
    shil baintreabhaca agus dilleachta mar geall ar a bhás. Maidir leis na fearaibh bhíodar tannuighte de bhárr an catha mhisneamhla a throideadar ag Caislean a' Bharraigh agus an Baile na Muc. An méid aca a righnigh ó na catha b'éigin dobhtha imteach ag cois cladaigh agus in-uainaca faoí talamh le fosgadh d'fághail. Bhí saighdiúirí Sasana ar a dtóir le na marbhu gan saothar gan ádhbhar. Is iomdha droch-ghníomh eile a rinne Domnallach. Tá an t-Athair Mághnus curtha i Mainistir Bhuir Ghéise Umail ins an uaigh le na athair agus le na mháthair agus tá uaigh na Máilleach reamh-ráidhte le na ais.