School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    Rinn sé scairt, agus d'imthigh sé amach agus d'fhág sé an bocsa ar an tábla. Lean sé Conall, ach ní bhfuair sé greim air.
    Nuair a fuair Pádraic fear an t-siopa amuigh thug sé leis an bocsa agus na huaireadóirí, agus d'imthigh sé leis go dtí an caislean. D'innis Conall do a chomrádaidhe gur innis Pádraic do fhear an t-siopa air é. Bhí siad fá choinne Pádraic chathadh isteach sa phríosiún. Ach d'innis Pádraic daobhtha go raibh dhá uaireadóir is fiche leis féin. Níor chuir siad 'na phríosúin é ar chor a' bith.
    Dhíol Pádraic na h-uaireadóirí agus fuair sé cúpla míle punnta ortha. Chuaidh sé ar bhórd luinge agus tháinic anall go hÉirinn arais. Rinne sé teach mór bréagh. Annsin pósadh é ar chailín óg a bhí 'na choinnaidhe sa chomharsánacht aige. Ní raibh fios ag duine ar bith caidé mar d'éirigh le Pádraic an sáidhbhreas a chruinnighadh i n-am go goirid. Mhair sé féin agus a chéile
    Nuala Ní Ghallchobhair
    Róise Ní Ghallchobhair