School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    suas go dtí an cliabhán go bhfeicfadh sé an leanbh a bhí ann ach nuair a fuair sé greim láimhe ar an leanbh, chuir sé órdóg an fathaigh isteacht ann a bhéal agus cogain sé í.
    "Dar Fiadh", ars' an fathach, "má tá na fir in Éirinn go namhadach leis na leinbh tá siad iongantach olc."
    Annsin d'iarr sé ar bhean an toighe biadh a dhéanamh réidh do agus go mbéadh seisean isteacht araist fá na choinne. Nuair a d'imthigh seisean amach, chuir bean a' toighe nimh agus iarann isteach san arán agus nuair a dith an fathach seo, thug sé a bhás.
    Nuair a chualaidh Fionn go bhfuair an fathach bás, bhí fearg mhór air nó bhí sé 'n-éadán an dlighidh namhad a mharbhughabh go feallthach.
    AT1149: Children Desire Ogre's Flesh
    Roisé Ní Ghallchobhair