School: Cnoc na Caillighe (roll number 15819)

Crocknacally, Co. Mayo
Bríd Ní Cheallaigh

Níor chuala mé an sgéul seo nuair a bhí mé ag sgrí faoi na hainmhidthibh.

Níor chuala mé an sgéul seo nuair a bhí mé ag sgrí faoi na h-ainmhidthibh. (?)
    Cionnus a rinneadh an chéad mhuc

Aon lá amháin bhí Íosa Críost agus an Mhaidean Mhuire agus Naomh Iosep ag siubhal agus iad ocrach. Chuaidh siad isteach i dteach seo agus diarradar deirce ar fear an tighe. Dhiultiuilgh sé doibh é. Ní raibh an "Triur" i bhfad imtighthe nuair thuit an bholg ar an bhfear. Cuireadh fios ortha agus díarradh ortha teacht nó filleadh ar ais arís. Tháinig siad ar ais agus leigheasadh an fear arís.
    Annsin dubhairt Ár dTighearna leo leath an t-sean bolg do chur faoi pota amháin agus an leath eile do chur faoi pota eile. Rinneadh sin
    Bríd Ní Cheallaigh
    Moygawnagh, Co. Mayo