School: Baile na nGarraidhthe (roll number 13618)

Ballygarries, Co. Mayo
T. Ó Tuairisc

1. Tá lios in mó sráidbhaile fhéin. Lios Cnoc na Drimna a tugtar air. Déanamh cruinn atá air. Tá banc cré agus a lán sgeacha deasa ag fás thart Timcheall air ach tá spás ann nach bhfuil aon tál ann. Is féidir le daoine dul isteach san lios sin mar a gheall ar an spás. Tá féar glas ag fás taobh istigh ann anois. Tá clamp clocha istigh in san lár. Baineadh é le spáid ach ní raibh aon rud curtha ann. Tá pluais in aice leis an lios sin ach tá béal na pluaise sin dúnta faoi láthair. Bliadhánta Ó shin do chonaic fear solus geal san lios sin. Ní faibh fatchíos ar bhí ar an bhfear seo roimh aon rud. Dubhairt sé leis féin go rachaidh
    Caitlín Ní Shioradáin
    Knocknadrimna, Co. Mayo