Scoil: Baile Choitín (C.) (uimhir rolla 16110)

Baile Choitín, Co. Chorcaí
Caitlín Ní Rignigh

Ar an leathanach seo

1. Ní chaiteadh na daoine bróga fadó go dtí go mbeidís in a mbuachailli agus gcailíni móra, acht caittear anois iad nuair a bhíonn siad in a leanbhaí beaga. Ní teigeann na daoine óga gan bróga anois acth fadó teighead na buachaillí gan bróga ins an Samhraidh.
    Ní deintear bróga im cheanntair féin fé láthair acht deiséightear iad ann. Níor chaith muinntir na h-áite bróga bonn adhmaid ríamh. Taoibhín agus paiste an dá ainm is gnáthach a thabhairt ar na piosai leatair a deisigeann siad na bróga leis. Ta beirt gréadaidhthe i mBailecoitin fe láthair agus tá an céard acu le sinnsearacht acht ni deineann síád acht na bróga do deisiú.
    Bhí na greasaidhthe nios flúirsige ann fadó na mar ataid anois agus deintí broga. Ni leasuigti leatair san ait act is amhlaidh a ceannuigeann siad an