School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Killadysert, Co. Clare
Máire Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    an chroganaigh (?) . D'innis sí an méíd seómra abhí ins an dtigh agus an méid fuinneóg abhí ins gach ceann aca. Dein sí cuir síos ar an seómra leabathan abhí ag an mbuachaill tinn. Dubhairt si go raibh gloine briste ins an bhfuinneóig agus gurbh é sin an fáh go raibh comhacht ag na dhaoine maithe babhta teinnis do chur air mr bhíodar ag iarraidh é do bheir leo go tír na n-óg.
    Níor thug sé aon bhuidéal do i gcóír an bhuachalla ach do thug sí comhairle do dhul abhaile agus an fhuinneóg do deisiú gan mhoill. Do dein sé mar dubhradh leis. Thánaig biseach ar an mbuachaill agus ni fuair sé bás go raibh sé 'na fhear aosta ach mar sin féin ní riabh sé chomh láidir agus bhí sé ón lá sin amach.

Concubhair Mac Eóchaidh
    Radharc na Mainistreach