School: Sáile (roll number 16052)

Sáile, Co. Mayo
R. Ó Cuinn

1. (continued from previous page)
    sé an t-ór abhí i bhfolach le go leor blianta. Agus nuair a thánig Séan dubhairt sé leis an strainsíre tá mé ag tabhairt seo duit-sé tá mé cinnte nach dastóchadh sé uaim feasta mar tá na páistí tógta agus feicim go bhfuil tú in acaill go mór. Thóg an stráinsíre an t-ór agus dubhairt feicim go bhfuil dearmad deanta agat adubhairt sé feicimnach bhfuil se seo sathach trom an a ór. Níor dubhairt an fear tada ach faoi ceann sgaithimh labhar sé agus dubhairt le na bean go raibh an pota ag dearcú go salach. Annsin rug an bean ar an pota agus thosuigh sí da glanadh le na h-aprán agus nuair a bhí sé glan thug sí do arí e. Agus thosuigh sé ag leigheamh an sgríobhnoireachta abhí air agus nuair a bhí sé ag
    Marta Ní Phiotáin
    Sáile, Co. Mayo