Scoil: Sáile (uimhir rolla 16052)

Sáile, Co. Mayo
R. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fado agus bhí sé ag suibhal an bóthar agus casadh an Diabhal air, agus dubhairt an Diabhal leis an fhear é a iompar go dtí a leitheadh seo go áit agus béigin dó a thabhairt go dtí an chéad teach agus chuaidh an diabhal isteach ann. Bhí siad ag ráidt an phaidrín san teach sin agus dubhairt sé leis é a iompar go dtí an teach eile agus diompar agus bhí siad ag ráidt an phaidrín ann chomaith agus dubhairt sé leis é a iompar go dtí an chéad teach eile. Bhí siad ag troid san teach sin agus chuaidh sé isteach ann. Nuair a chuaidh an fear abaile dubhairt sé le na bean go bhfaca sé an Diabhal agus ní raibh an fhochal amach as a bheal go raibh an Diabhal isteach in a dhiaidh. D'iarrfaidh an bhean dhe
    Caitlín Ní Giollabain
    Brigid (Bean) (Nellie) Ní Giontaig