Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 18_006

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 18_006

1. Sean Phaideareaca.
    1. A Maidean dheas beannuide is fuair fluic e do bealac is tu triall te do leanb go heigypt Mile buideas go brat leat a Rí. geall na grasta is tu tobair an spás seo go foill dínn Nc tri hairgle breagca. Go raib ar leabaidh ar mbais againn. Iosa Muire a Iosap.
    2. Iosa muire agus Iosap go dtigid tu. againn ar uair ar mbas mar thainig an taingil ar cuairt sonas igcuisias. na mna boinsin an asal mín go dhtáinig tri Rí faoi na dromaltaca deoira. Fola deor ní ndeaca ar mear gur tuirling mac De gur leig sin t-uisge trid a mear is maith an sagart e mac Dé is maith an baictead ní se fraoin na mear gur baist sé Eogan agus
    Pádraig Ó Caithlín
    Buaile an Ghleanna, Co. Mhaigh Eo