Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 14_022

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 14_022

Ar an leathanach seo

1. Bhíonn scata páistí ar cual a ceile agus greim acu air a ceile bhíonn an duine is mo ideasac agus e ag sabhall na daoine taobh eile i mo leigeann an sionnach i leab ar duine de na paiste tá taobh thiar den duine sin mo beid an duine sin cuirfidh amach as an chluice.
    An Sagart Paroiste bhíonn na daoine móra dhá imirt gcomnaicdi. Bhíonn beilt ag an duine is mó agus do cuirn siod ainm ar gac duine Seo iad na ainm a bhíonns ar na daoine capain dearag capain bán capain dub capain buige agus go leor dath éile bionn slat acu agus bionn siad dhá buile an duine nac bfuil is acu an ainm a bhíonns or na duine éile.

Bhíonn scata páistí ar cual a ceile agus greim acu ar a cheile...

Bhíonn scata páistí ar cual a ceile agus greim acu air a ceile bhíonn an duine is mo ideasac agus é ag sabhall na daoine taobh eile i mo leagan an sionnach i leab ar duine de na páiste dá taobh thiar den duine sin nó bheidh an duine sin cuirfidh amach as an chluiche.
    Pádraig Ó Móráin
    Cnoc na Ceasach, Co. Mhaigh Eo