Scoil: Cill Mhuire, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 13942)

Mullach, Co. an Chláir
Tomás Ó Conaill

1. FIR REATHA
    Bhí fear in-a chomhnuidhe i gClocháninse fadó dárbh ainm dó Seán Ó Coinnigh. Do bhuaidh sé a lán rásanna. Ní raibh aoinne san áit comh maith leis chun reatha. Ritheadh sé deich míle gach aon lá. Tá sé marbh anois, go ndéanaidh Dia trócaire ar a anam.

FIR MAITHE SIUBHAIL
    Bhí fear in-a chomhnuidhe i Mullach fadó. Risteárd Hixon a b'ainm dó. Gréasaidhe dobh eadh é. Shiubhlfadh sé cúig míle gach aon uair a chluig. Tá sé marbh anois, go ndéanaidh Dia trócaire ar a ' anam.
    Bhí fear in-a chomhnuidhe i gCoillte fadó dárbh ainm dó Pádraig Mágh Canann. Shiubhaladh sé go Sráid na Cathrach agus uaireannta go Cill Ruis. Tá sé marbh anois.