Scoil: An Sealgán (uimhir rolla 6781)

An Sealgán Beag, Co. Dhún na nGall
Rois Ní Braonáin

each agus sgiob sé an t-adhastar agus as go brách leis agus an beathach leis.
    Cheangail giolla istigh é i stábla agus níor bhlas sé biadh nó deoch ar feadh trí lá. Ar an cheathramhadh lá tugadh amach é agus sgiob sé féin an t-adhastar ó'n ghiolla agus thug do na bonnaibh.
    Sgairt an giolla ar an mhaighistear. Comh luath agus bhí an bheirt le chéile rinne an gasúr colmán dó féin. Rinne siadsan dhá sheabhac dóibh féin agus lean é.
    Chuaidh seisean síos simléar phálas an ríogh agus rinne fáinne óir dó féin agus thuit in ucht ingean an ríogh. Thóg sise an fáinne agus chuir ar a méir é.
    Rinne siad dhá fhear dóibh féin agus thoisigh 'seinm ar an chlairsigh taoibh amuigh de'n fhuinneoig. D'éist an rí agus an ingean leis an seinnt agus shásuigh sé comh mór sin iad go dtug an rí cuireadh dóibh theacht isteach. Rinne siad tuilleadh seinme
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Rois Ní Bhraonáin