Scoil: An Sealgán (uimhir rolla 6781)

An Sealgán Beag, Co. Dhún na nGall
Rois Ní Braonáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    do mhac agus tabhair leat é féin agus an t-airgead.D'imthigh siad ar leath shodar nó ba mhaith leo oiread mílte agus thiocfadh leo a chur eatorra féin agus an fear beag ribeach ruadh.
    I gcionn tamaill shroich siad an margadh.
    " Dhéanfaidh muid rud beag eile airgid sula dtéidh muid 'na bhaile ", arsa an mac dá thionntú féin isteach i mbolóig. D'iarr sé ar a athair é a dhíol agus nach mbeadh sé leathbealaigh 'na bhaile go mbeadh seisean leis.
    Rnneadh amhlaidh agus fuair an t-athair fiche punnt ar an bholoig. Ní raibh sé coiscéim coiligh ar an bhaile mór go bhfuair an mac greim air.
    I gcionn tamaill eile tháinig siad go dtí baile mór eile. " Dhéanfaidh muid méadú beag eile ar ár stór," arsa an mac. Rinne sé each dó féin agus d'iarr ar an athair é a dhíol, ach gan an adhastar a thabhairt do'n té a cheannochadh é.
    Rinneadh amhlaidh. Ba hé an fear beag ribeach ruadh a cheannuigh an
    AT0325: The Magician and his Pupil