Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 06_051

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 06_051

Ar an leathanach seo

1. Sé an aois a bhí acu timceall fice oct bliadan nuair a ndeafead siad broga, agus nuair a bhiod siad na sean daoine ag dul N-Aifrinn bhainfidh siad na broga dobfá go mbead siad ináca teac an Pobaif agus chirfidh siad na broga orta. Ní caithfadh siad iad act istigh i theach an pobail agus nuair a bhiodh siad ag teact abaile arist bainfadh siad na broga tobta,
    Tá cinfeadh ar daoine nar cait broga ariamh, seo é ainmneacha na daoine, Padraig Ó Maille, Padraig Ó Gállcobhair, Padraig Seoigte, Padraig Ginnéalach, Eogan Mór, Ó Gallcobair, Domaill O Maille,
    Deantear broga annseo anois sé an t-ainm ata ar na greicaid,
    Mártan Seoighthe