School: Cúl an Bhuacaigh (roll number 10471)

Cúil an Bhuacaigh, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Chathasaigh

1. (continued from previous page)
    sé thar nais go dtí Coill Carraig a' Phúca agus bhí an capall annsan roimis agus d'imthig sé air go Corcaigh. Tamall na dhiaidh san bhí sé ag imteacht airís agus nuair do shrois sé coill Carraig a'-Phuca do tháinig an púca ar an dtaobh istig de'n chlaidhe agus ar seisean, "A Mhathúin bhfuil na grearráin sin fós ort. Tar annso", arsa Mathúin. agus beidh fhios agat," ach ambasa níor tháinig an Púca ach i gcionn beaga aimsire. Do théith sé o'n áit ar fad mar bhí gach aoinne ag cur spior ar a bhróga nuair d'airigheadar cad do dhein Mathúin.
    Cáit Ní Mhuimhneacáin
    Amhlaoibh Ó Muimhneacáin