School: Cill Bhriotáin (C.) (roll number 11728)

Kilbrittain, Co. Cork
Cáit de Búrca

1. (continued from previous page)
    Labhair sé leí agus dubhairt sé "A Cháit tá cathú orm toisg go mbím amuich uait gach oidhche, tóg mo bhata siubhail agus buail mé" acht dubhairt sí nach dtógfadh sí é. Chuadar abhaile agus ní raibh sé chom dhéanach sin arís.
  2. Tugtar an t-ainm sin air mar bhí fear gurb' é a leas ainm ná "Seán an Chnuich", ag dul abhaile go déanach san oidhche. Chonnaich sé sochraid mór ag dul treasna na páirche. Bhí capaill ann ach ní raibh aoinne á dtiomáint. Bhí eagla air agus ní raibh fhios aige cá raibh sé, ach d'fhan sé ann go raibh an mhaidean tagtha. Bhí sé ábalta dul abhaile ach bhí sé in a bhacach go lá a bháis.
    Caitlín Ní Shúilleabháin
    Ballymore, Co. Cork