School: Sliabh Riabhach

An Sliabh Riabhach, Co. Cork
Éamonn Mac Suibhne

1. Mhair fear fadó dárb ainm "Jack the Soldier." Fear ana thanaidhe dob eadh é, agus ina theannta san bhí féachaint ana mhalluigthe aige. Bhíodh eagla ar na páistibh go léir roimis mar bhíodh sé i gcómhnuidhe ag cainnt leis féin. Sheana shaighdiúir ab eadh é agus bhíodh mála ar a dhrom aige ar nós tínncéir, ach ní bhiodh pioc istig sa mála. Bhí "Jack" san arm agus bhí droch dhuine éigin i Sráid a' Mhuilinn gur theastaauig ó dhaoinibh éigin é lámhach ach ní raibh aon phúdar acu. Do ghoid "Jack" a ndóithin púdair doibh ó'n arm agus thug sé dóíbh e chun an duine a lámhach. Do fuaradh amach 'na dhiaidh san gurb' é "Jack the Soldier" a thug an púdar dóíbh
    Siobhán Ní Mhurchadha
    An Doirín Álainn, Co. Cork