School: Béal an Átha Buí (Clochar) (roll number 15872)

Ballinaboy, Co. Galway
An tSr Tr. Ní Orcáin

Béal an Átha Buí (Clochar) | The Schools’ Collection

Paidir a deirtí tar éis an Phaidrín. A Mhaighdean bheann uighthe buadhmar mhaiseach. Tú mo stóir mo lóin agus thairge. Tú réalth óghdha rómhainn go bealach críoscín síos as smál go bpeascaidh ar mo bháis go raibh tú agam. Séamus Ó Mainnín.
‘Sé Micheál Ó Mainnín (59). Torrus Flainnín, Clochán a chuig an Paidir seo dho.
Béil Oideas
Seo paidir a deirtí ag éirigh dóibh ar maidin. Éirighim suas lé dia go n-éirigh dia liom. Lámh dé i mo chimcheall ag suidhe is luighe is ag éirigh dom. Paidir ag cogail an ceine dóibh. Cogluigim an teine seo már cogluigheas Críost cá. Ó rigid in a bhun is Muire na lár, secant n-Aingil frehid ag flacheas na ngrást seo cuadach an chigre seo is na daoine go lá.

Séamus Ó Mainnín
Micheál Ó Mainnín
59
Clifden, Co. Galway

1/
Seo paidir a deirtí ag éirigh dóibh ar maidin.
Eirighim suas lé dia go n-éirigh dia liam láin dé in mo timcheall ag suidhe is luighe is ag éirigh dom.
2/
Paidir ag cogail teine dóibh
Cogluighim an teine seo már cogluigheas Críost cá Brighid in a bian is Muire na lár, Seacht n-aingil fichid ag flitheas ma nGrást seo cuidado ach na tigre seo is na daoine go lá.
Dá mbéinn-se = Mana na gamin Dubhach is paipéa bheith agam ann.
Is deas a scriobhfiain duit .