Scoil: Béal an Átha Buí (Clochar) (uimhir rolla 15872)

Béal Átha na Bá, Co. na Gaillimhe
An tSr Tr. Ní Orcáin

Ar an leathanach seo

1. Má cuimluigheann tú do theanga in agaidh scálaí an each luacra béidh leigheas agat lé doighteán. Má thugann tú báinne asail do dhuine. Béidh leigheas agath fá an triuch. Dá mbéadh tú ag ithe “dandeline” tá leigheas ann fá an eitinn. Dá mbéad ag dul an bhóthair agus go gcasadh fear ar chapall bhán ort agus gan cuinne ar bith go gcasadh sé ort cé ar bith a déarfaidh sé leat tá leigheas ann fá an triuch Dá mbéad leanbh agus a theanga bheith clúduighthe bán gheobhadh tú gandal bán agus chuirfá a ghobh siar i mbéil an pháiste agus bháin trí fead as d’eirgeóchadh an pháiste ar fheabhas. ‘Sé an cíos galra a tugtar air sin. Dá mbéadh “Asthma” agat agus go bhfuighidh tú “luibh leanna bhéadh laigheas agat. Dá mbéadh “Evil” ort agus go bfuighthea fuil dreoilín bhéadh laigheas agat. Tá laigheas ag an gcéad clann mac. Micheál Ó Conroigh
      1. cleachtas an leighis
    Micheál Ó Conroigh