School: An Cuimín (roll number 6162)

An Coimín, Co. Donegal
Pádraig Mac Aoidh

gur bheigean agus go mbíodh cailleach de bunadh an toighe sin da gcoimhead.
    D'innis an sagart dóbhtha gur ba ise a bhí ag deánamh an dochar agus comhairligh sé dóbhtha an chuinneóig a nighe i srúthan a bhí mar chrích idir an dhá sealbhain agus í a fhágailt ar an tsráid aca fhéin agus a béal a bhéith bealach an dorais chun í a triomughadh. Rinneadh amhlaidh agus bhí an báinne ceart go leór ina dhiaidh seo.
    Ní thugann daoine na h-aimsire seo isteach do Chailleacha na bPisreóg, ach na daoine seo a bhíonns ag tabhairt báinne uatha ma théıgheann sé amach roimh éirigh gréine nó indhiaidh luighe gréine, craitheann siad uisge - coisreachta air le é a shabhail ó Cailleacha na bPisreóg.
    Anna Ní Ghallchobhair
    Máire Ní Gallchobhair