School: Gort an Choirce

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easboic

1. (continued from previous page)
    Muire, a mháthair, do naomh Iósamh, m'aingheal coimheadach, mo Phatrún Naomhtha atá ar m'ainm, na naoimh atá faoí bhéasaí agus collmhain na hEaglaise.
    Guidhim naoimh agus aingle Párrthais go h uile a bheith umhal le eadarghuidhe a dheanamh ar mo shon, le fághail damh, agus do gach uile dhuine a bhfuil fiachadh orm a bheith guidhe ar a shon,
    beatha naomhtha na ngrása déagh-mhilis do á n-anamnaibh, le bás fhághail faoí daingeanacht naomh-sacramuint na hEaglaise, an naomh eaglais Chaitliocach Rómanach, mar a ndúil go bhfuigeadh sinn spiorad na humhlaidheachta, grádh iomlán, tuirse fírinneach in ar bpeacaidh, faoistean ghlan, gráin ar an uile olc, agus go speisealta mór-ghrádh ar Dhia. Amen.
    Ofrailim suas í faoí ghré oighreacht, ár naomh-mhathair, an Eaglais-séalughadh ríoghachta, sguirbhis na h-eirieighe, comh-cheangal carthannadh na mbuaidheanta Catoiliceach, leasughadh na bpeacach, buaidh-sheasamh na bfíreun-do gach aon a bhfuil in iar-choimhead báis, agus le suaimhneas siorruidhe a thabhairt do na h-ainmnaibh bochta a bpurgatóir. Amen, Íosa
    Seo dhá urnaighe a fuarthas ó sean-bhean i gCloich- Cheann Faolaidh. Fuair mise iad uadh an Chanónach ró urramach mac Pháidin S.P tá 35 bliadhna ó shoin.
    Canónach Mac Pháidín