School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    agus chuaidh sé féin suas ar an chapall agus chuir sé an fear bocht ins an mhála thuas le thaoibh agus d'imthigh sé.
    Ní dheachaidh se i bhfad gur chuir an dochtúir ceist air an deachaidh gasúr ar bith soir.
    Dubhairt an gasúr go deachaidh cinnte agus d'iarr sé an dochtúir an mála a choinneáilt go dtí go bhfuigeadh sé an gasúr.
    D'imthigh sé agus nuair a bhí sé amach as amharc an dochtúra d'imthigh sé leis 'na bhaile.
    Bhí an fear bocht istoigh ins an mála agus dubhairt sé leis an dochtúir an fear bocht a chuir tú a chuartughadh go mb-féidir gurab é sin an gasúr a d'imthigh uait.
    Leig an dochtúir amach an fear bocht a bhí ins an mála agus b'éigean dó an dochtúir imeacht na bhaile gan gasúr ar bith.
    Tháinig an gasúr na bhaile agus deich bpúnta leis agus beathach bán agus badh é sin an céad bheathach bán a tháinig
    Bríghid Ní Colla
    Seósamh Ó Colla