School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    an teach, chuaidh sé isteach. Bhí sean bhean ins an chlud aige, agus chonnaic sé fuil ag dul síos an t-urlár. Bhí a fhios ag an fhear annsin nach gearrfhiadh a bhí ann. Acht bean a rabh pisreógaí aici.
  2. Bhí trí Éireannach ag shiubhal sráid Ghlascú agus ní rabh Béarla ar bith aca. Dubhairt siad go gcaithfeadh siad Béarla a fhoghlaim. Chuaidh fear aca isteach i siopa agus chuala sé iad ag radh "us three".
    Nuair a tháinig sé amach dubhairt sé leis an bheirt amuigh an mheid Bhéarla a bhí aige. Chuaidh an dara fear
    AT1697: “We Three; For Money.”
    Seán Ó Gallchobhair