School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    gur baineadh an ceann do san. Ní rabh fágta anois acht Naoise agus glach seisean a náit agus cibe an mhéid a márb siad san mharbh seisean a sheacht n oiread. Sa deireadh chonnaic Rí Uladh nach rabh gar a béith leis agus go gcuirfeadh se na fir breaghtha uilig cún báis. Cuifr sé teachtaire cuig an chailleach draoidheachta arís agus d’iarr uirthí chiosarmóin no abar a chur faoi. Rinne sí sin acht bhí ag éirigh le Naoise. Sa deireadh bhí sé ag eirigh tuirseach na bhí da chosa ag dul síos ins an abar agus nuair a connaic Deirdre caide mar bhí luighead sí ar an abar agus fád agus shiubhalfad Naoise uirthi bhí sé ag marbhughadh na mílte saigdiura. Sa
    Máire Nic Fhloinn
    Grandparent