School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    agus tá sé le theacht ar na laetha seo. Anois arsa Deirdre tá mé ag cur a dith ort é innse damh nuair a thiocfas sé. Tamall gearr na dhiaidh sin bhí an bhanaltra síos an staighre agus rith sí suas arís agus d'innis sí da Dheirdre go rabh an fear shíos a rah siad ag trácht air. Naoise an t-ainm a bhí air agus bhí a bheirt dearbhrathara leis fosta, Ainle agus Ardan. Chuaidh an triúr suas chuig an tseomra a rah Deirdre ann agus d;imir siad cluiche fichile. Comh luath is chonnaic Naoise Deirdre thuit sé i ngrá léi agus thuit sise i ngrá leis. Ní rabh ann acht go rabh an cluiche críochnuighthe aca nuair a rith an bhanaltra suas an staighre ag innse dohtha go rabh Rí Uladh é féin ag teacht
    Máire Nic Fhloinn
    Grandparent