School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

abhaile ag caoineadh.
    Fuaras greim ar an chaora dhubh agus baineadh an fhuil aisti agus tugadh croidhe agus crudhógaí na caorach duibhe don bhain rioghan agus fuair sí biseach comh luath agus d’ith sí iad. Annsin bhí oiread luthghaire ar an Rí go dtug sé féasta mór agus feoil na caorach duibhe a bhí aca ag an fhéasta, agus bhí an cailin ag cur na gcnámh le chéile acht rith madadh mór a bhí ann agus sgiob sé leis ceann de na cosa agus bhí se itte aige sul a bhfuair an cailin fhad leis.
    Bhí achan rud ag dul ar agaidh go maith annsin gur cur mac de Iarla bun an tSleóin amach sgéala ag cuartughadh na mná ba doigeamhla ar an domhan le í a phósadh. Bhí sé ag tabhairt damhsa mór agus bhí sé le na rogha a fhágail ag an damhsa. Thonsigh ingeanacha na
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Nic Fhloinn