School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    leat. Rith an gasur isteach agus cuir sé ceist ar an maigistisr an leithfeadh sé an chliobog ghorm leis. “Áirdigh leat í as mo amharc ar seisean caide atá mise ag deanamh léithi”. Annsin labhair an chliobog leis an ghasur agus dubhairt sí. “Gab thusa ag mharcaideacht ormsa, agus nuair a thiocfas mise fhad leis an fhairrge léimfidh mé isteach agus treabhfaidh mé romham na h-iomaireacha gearra glasa agus líonfaidh mé mo dhiaidh iad go dtig muid go dtí an Dhomhan Thoir. Annsin tiocfaidh muid fhad le teach bréagh. Tar tusa anuas díom agus ceangal an srian de uirsin an dorais agus gabh isteach le do phíopa a deargadh. Béidh an cailin ar léithi ribe na gruaige ‘na suidhe shuas ar fuinneog baírr ag amharc anuas ormsa agus tuitfidh sí i ngradh liom agus iarrfaidh mé a ceannacht [uait]? acht na díol thusa cibe luach a beirfidh sí duit
    Máire Nic Floinn
    Dúbinn, Co. Donegal