School: Sáile (roll number 16052)

Sáile, Co. Mayo
R. Ó Cuinn

1. (continued from previous page)
    amach an dara oidhche agus nuair a bhi sé ag teacht abhaile chonnaic sé an triúr fear agus dubhairt fear aca "Seo é an áit a bhaineadh an conta duinn areir in a raibh an caillín agus an bioran in a ceann. Nuair a fuaidh an fear abhaile bhain sé an (bioran) brain amach as cúl an cailín agus tháinig an cainnt aici. Dubhairt sí leis an fear dul an aonaigh agus go bfeichfidh a h-athair ann agus go mbeadh bhfáscota air mar an bfáscóta arinne sí féin. Chuaidh an fear an aonaigh agus chonaic sé athair an cailín ann. Siubháil an athair anonn go dtí é agus d'iarraidh sé dó cé rinne an bhfáscóta do agus dubhairt sé gurb í a ingean a rinne í do. Agus
    Máire Ní Ceamarcaigh
    Sáile, Co. Mayo