School: Sáile (roll number 16052)

Sáile, Co. Mayo
R. Ó Cuinn

1. Scéal

Bhí Rí ann fadó agus fadó bhí agus bhí sé lá ag segeal (?doléir) ar bruach aillle agus chonnaic sé an maighin mhara agus í ag ciarradh a ceann.

Bhí Rí ann fadó agus fadó bhí agus bhí sé lá ag seigeal ar bruach aille agus chonnaic sé an maigin mhara agus í ag ciarradh a ceann. Chuaidh sé idir í féin agus an fhairrge agus cheap sé í. Thug sé leis abhaile í. Bhí sí leath in an (mnaoi) bean agus leath eile in a (bean) iasc. Bhí sí iongantach deas agus thuit an rí in grádh léi.
    Dubhairt sé lei go gcaithfeadh sé í aphósadh. A muise cén mhaitheas duith mise. Caithfidh tú mé aphósadh. Phós siad agus faoi ceann trí raithe bhí páiste mna aici agus an burrach nach mbeadh san oidhche fuithe beadh sé san lá innte no go raibh sí in a giorrsach breágh lá ámháin annsin dubhairt an maigin mhara leis an Righ gan é bheith an dul innú leithe é dul agus posadh
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Caitlín Ní Giollabhain