School: Sáile (roll number 16052)

Sáile, Co. Mayo
R. Ó Cuinn

1. Scéal

Bhí fear an fado agus bhí sé pósta.

Bhí fear ann fado agus bhí sé pósta. Bhí triúr inneaca agus triúr mich aige. Lá amháin thug sé speall don fhear is sinne aca agus thug se bád do dara fear agus spád don fhear is óige. Lá amháin a cheannaigh sé bríste ar an aonach agus bhí sé trí orlaidh fada aige. Dubhairt sé le na bhean trí orlach a bhaint dhó agus níor chuimhnigh sí air. Lá eile dubhairt sé leis an ingean is sinne trí orlach a bhaint dhó agus níor chuimhnigh sí air. Lá eile dubhairt sé leis an dara ingean trí orlach a bhaint dhó agus níor chuimhnigh sí air. Lá eile dubhairt sé leis an ingean ba óige agus níor chuimhnigh sí air. Lá amháin do chuimhnigh a bhean air an bhríste agus bhain sí trí orlaidh dhó. Lá eile a chuimhnigh an ingean ba sine air
    Máire Nich An Ultaigh
    Seosamh Mach An Ultaigh