School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Killadysert, Co. Clare
Máire Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    des na buaibh abhí curtha isteach igcóir na h-oidhche i dtigh tamall bheag o thigh na mbrící, d'airigh sé í ag géímneach agus do leig sé an leac uaidh arís.
    D'airigh bean an aire géímneach na bo agus do thánaig sí chuig an tigh a dhéanamh amach cad do bhí uirthi. Nuair do chonnaic sí solas i dtigh na mbricí do chuaidh sí isteach agus do leath a súile uirthi nuair do chonnaic sí an sean-fhear agus poll mór déanta aige i lár an úrláír. Is docha na raibh sé an bhuideach dhí.
    D'fheacadar ar a chéíle gan focal a labhairt. Nuair do thánaigeadar chucha féín d'fheacadar i dtreó an phuill arís. Ní riabh a thásg na a thairisc ann. Bhí sé imthighthe as radharc is docha go raibh na sprídí abhí ag cosaint ar an ór ag cur isteach ar an mbuin gur thosnuigh sé ag géímneach chun an draoidheacht do bhriseadh agus an sean-fhear do cur as an ór.

Pádraig Mac Garraí
    Cró Bhótháín