School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Killadysert, Co. Clare
Máire Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    agus b'éígin doibh dul abhaile. Do scar Tomás len a gcáirde agus do thanaig sé abhaile go Co. an Chláir.
    Bhiodh sé ag machtnamh leis féín gach lá ar an mi-ádh abhí aige na fir eile a chur isteach air. Níor fhéad sé codladh lá ná oidhche ach ag cuimhneamh ar an rud mí-admharac a bhí tar éís tuitim amach dó chun saidhbhreas an dhomhain a bhaint dó. Fé dheire do cheap sé dul arís go Ciarraighe ar lorg an óir agus do chuaidh. Do theip air é d'fhagháil. Bhí cosamhlacht ar an áit go raibh na Ciarránaigh ann roimhe agus go bhfuaireadar é. Daoine cliste ba eadh iad agus amadan gan misneach ba eadh Tomás.

Tomás Ó Deaghaigh
    Cathair Da Coun