Scoil: Dubhloch, Cill Mháille (uimhir rolla 14698)

Dúloch, Co. an Chláir
Tadhg Ó Maoldhomhnaigh

1. Déanamh Coinnle.
    Do marbuighidis caoire agus deinidis an (Lard) do leagh. Annsan gheíbhidis luacra agus saithidís gac tráithnin de ann. Annsan lasaidís traithnín agus nuair a bhíodh traithnín amhain dóighte lasaidís an ceann eile.
    Déanamh Gallúnaighe. Ní dheinidís gallúnac san áit seo in ao'n cor ac is amhlaidh amhlaidh a cheannuighdís e ins na siopa. Nuair ná biodh gallúnac aca deinidis usaid as gairbéil cun na léinteaca agus an éadac do níghe.
    Deánamh Ciséan. Bainidís na slat agus cuiridis ina seasamh in aice an teine iad idreó nac mbrisfidís. Annsan deinidis bun an chisean cuiridis na slat trid a chéile agus cuiridis cuid díobh na sheasamh cun frama do dhéanamh. Cuirtí slata eile taob