Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Mac Dáibhid

1. (gan teideal) (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Donaill Ó'Griobhtha, ó Chnochbreac, Padraig Seasnáin, Ó Catharógán, agus Tomás Mach Mathúna, o Gleann Doimhin.

Fear ana mhaith cun cartai d'imirt dob eadh Seamus Ó'Faoithig ó Chlochámór, agus Padraig Ó Chearnaigh ó'n áít chéadna.

Bhí fear maith ina chomhnuidhe inaice na háite seo fadó, sé sin Litir Úi Cheallaigh agus sé an ainm a bhí air ná John Cullinane, fear ana mhaith dobh ead é cun spealadóireacht.Bhí sé ina chomhnuidhe i Chnochatúir i bparóiste Éidneuch.

Bhí fear ina chomhnuidhe i Sliabh Calláin agus fear maith cun reatha dobh ead é. Sé an ainm a bhí air ná Séan Ó Laoghaire.

Bhí fear ina chomhnuidhe i Litir Úi Cheallaigh agus fear mhaith cun siubhal dobh ead é. Siubhlad sé go dtí Sráid na Catrach i leath uair a cluig sé sin ceithre míle go leath ó Litir Úi Cheallaigh. Sé an ainm a bhí ná Tadhg Ó h-Éagráin.

Bhí fear eile ian chomhnuidhe i Boulámscán agus bhí sé ana mhaith cun siubhal leis. Siubhal
    Caitlín Ní Cudathaighe